Keizershof, owned by Desiree den Dulk and Mo Sahib, recently purchased Teatro Luna Blou in Otrobanda from Norman de Palm, with plans to unite the two locations and modernize the technology. The new owners also plan to host commercial events and renovate the nearby Keizershof complex, which will include a boutique hotel, restaurants, apartments, and a residence for den Dulk and Sahib. The project is expected to be completed within a year, using local contractors.

‘Eén kloppend hart in Otrobanda’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad – De besloten vennootschap Keizershof van Desiree den Dulk en Mo Sahib, heeft onlangs, samen met een partner, Teatro Luna Blou in Otrobanda gekocht van Norman de Palm. De jonge ondernemers werden in 2018 al eigenaar van het ernaast gelegen Keizershof-complex.

lunablouDe twee locaties worden nu nog met een muur van elkaar gescheiden. Maar Den Dulk en Sahib willen het hele gebied in zijn geheel ontwikkelen en samenbrengen tot ‘één kloppend hart’. De koopovereenkomst voor Luna Blou is getekend. Het wachten is alleen nog op het passeren van de akte door de notaris. Den Dulk en Sahib hebben een goed contact met theatermaker en schrijver Norman de Palm. ,,Een theaterman pur sang”, zegt Sahib in gesprek met het Antilliaans Dagblad. ,,Dat kunnen we niet evenaren, maar we gaan wel ons uiterste best doen.” Tijdens een informele bijeenkomst met zo’n dertig theatermakers en artiesten hebben de twee uit de doeken gedaan hoe zij de activiteiten willen voortzetten. De afgelopen twee jaar was Teatro Luna Blou grotendeels gesloten. De nieuwe eigenaren zullen ook ruimte geven aan commerciële evenementen. Het Luna Blou-pand is in goede staat, zegt Sahib. ,,De basis is heel goed. De techniek binnen gaan we moderniseren. Verder zijn er veel kleine dingen te doen, zoals het vervangen van lampen en controleren van stoelen.”
Mo Sahib en zijn Curaçaose vrouw Desiree den Dulk zijn sinds januari, na twee jaar, terug op het eiland. Niet alleen om de koop van Luna Blou rond te maken, maar ook om de renovatie van Keizershof in gang te zetten. De plannen zijn de afgelopen twee jaar verder uitgewerkt op papier, maar moeten worden aangepast nu het theater en omliggende terrein in het project is opgenomen. In Keizershof komen onder andere een boetiekhotel, restaurants en appartementen, maar ook een woning voor Mo en Desiree zelf. ,,Dat is onze droom, om hier te kunnen wonen”, zegt Sahib. ,,Op een mooie plek met voor ieder wat wils.” Want hier, op de hoek van de De Rouvilleweg en de Hoogstraat in Otrobanda, bruist het straks van de activiteiten. Hier kun je wat eten of drinken. Hier komen mensen voor een theatervoorstelling, om salsa of tango te dansen of voor een optreden van een bandje. ,,De locatie leent zich voor een brede programmering”, zegt Sahib. ,,Heel multifunctioneel.” Het project staat in de startblokken voor de renovatie. Maar wanneer het startschot wordt gegeven durft hij nog niet te zeggen. Keizershof bv werkt met lokale aannemers. ,,Als de werkzaamheden eenmaal beginnen, moet het in een jaar klaar zijn. Daar gaan we van uit.”
De twee ondernemers verdienen in Nederland hun brood met de organisatie van het Latin Village Festival. Dat kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Met de corona-overheidssteun, maar ook door creatief te zijn en af te slanken, heeft de onderneming de zware jaren van de pandemie overleefd. De festivalervaring komt goed van pas bij de plannen op Curaçao, bijvoorbeeld voor het idee om een van de gebouwen in te richten als muziekstudio. ,,We hebben veel connecties in de artiestenwereld”, zegt Sahib. ,,Artiesten zoeken elkaar op, niet om op het strand te liggen maar om samen muziek te maken in de studio. Die muzikanten logeren dan in Keizershof en dat zorgt voor een goede sfeer.”
Keizershof en Luna Blou zijn gekocht door de op Curaçao gevestigde onderneming van Den Dulk en Sahib: Keizershof bv. Daarvoor was nog wel een bezoekje nodig aan de vroegere eigenaar van het complex, Amsterdammer Tom Leeflang, die destijds dezelfde bedrijfsnaam voerde. Leeflang heeft zijn registratie bij de Kamer van Koophandel laten doorhalen, waardoor de nieuwe eigenaren het project onder Keizershof bv kunnen voeren. Bij de koop van Luna Blou is nog een derde partij, een vriend van Mo en Desiree, betrokken.

Originele artikel d.d. 2022-03-15 22:27:45

a word from our sponsors

You might also like

Happening in the coming days

february, 2024

]
Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Share:

another word from our sponsors

Read more

Salú Restaurant & Bar Curaçao is gelegen op het resort van Chogogo. Hier geniet je van culinaire gerechten en heerlijke cocktails.Volg Salú op Facebook en tag degene met wie jij wel een cocktail zou willen drinken.Jullie maken dan kans op twee heerlijke cocktails om samen mee te proosten!#Chogogo ... MoreSalú Restaurant & Bar Curaçao is
Dive into the thrill of Curacao Foot Volley!  Join us on November 16th at Papagayo Beach Club Jan Thiel for the professional Life After Volley Game!   Special for locals: Enjoy a bucket of Amstel Bright + chicken wings for just 75 NAF. 
Check out the players in action: * Dirk Kuyt * Eljero Elia *...
"The TikiBoats can seat up to 4 adults + 2 children and are powered by a 4 horsepower Yamaha outboard engine. They have a table with a cooler and can be equipped with a BBQ. Trash bins and ashtrays are provided, and food or BBQ platters can be ordered. The boats also have a swimming ladder and a Tiki palm leaf roof for shelter."
Bumper balls, also known as body zorbs or bubble soccer, are inflatable balls that people wear over their bodies like a suit.
1 / 3123

Newsletter

Each week 10k subscribers receive their weekly “KPasa Wikent”.

Find everything nightlife, day activities, tours & trips on Curaçao

Discover & Search Things to Do & Events

Kpasa provides an accurate overview of all events and activities in nightlife, dining, happy hours & things to do. All the essential information to make your night-out on Curaçao totally pleasurable. Our editors provide daily updates via kpasa.com, app (under construction) and socials, the newsletter and a monthly periodical.