2022-12-14

Luna Blou samen met Keizershof

Keizershof, owned by Desiree den Dulk and Mo Sahib, recently purchased Teatro Luna Blou in Otrobanda from Norman de Palm, with plans to unite the two locations and modernize the technology. The new owners also plan to host commercial events and renovate the nearby Keizershof complex, which will include a boutique hotel, restaurants, apartments, and a residence for den Dulk and Sahib. The project is expected to be completed within a year, using local contractors.

‘Eén kloppend hart in Otrobanda’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad – De besloten vennootschap Keizershof van Desiree den Dulk en Mo Sahib, heeft onlangs, samen met een partner, Teatro Luna Blou in Otrobanda gekocht van Norman de Palm. De jonge ondernemers werden in 2018 al eigenaar van het ernaast gelegen Keizershof-complex.

De twee locaties worden nu nog met een muur van elkaar gescheiden. Maar Den Dulk en Sahib willen het hele gebied in zijn geheel ontwikkelen en samenbrengen tot ‘één kloppend hart’. De koopovereenkomst voor Luna Blou is getekend. Het wachten is alleen nog op het passeren van de akte door de notaris. Den Dulk en Sahib hebben een goed contact met theatermaker en schrijver Norman de Palm. ,,Een theaterman pur sang”, zegt Sahib in gesprek met het Antilliaans Dagblad. ,,Dat kunnen we niet evenaren, maar we gaan wel ons uiterste best doen.” Tijdens een informele bijeenkomst met zo’n dertig theatermakers en artiesten hebben de twee uit de doeken gedaan hoe zij de activiteiten willen voortzetten. De afgelopen twee jaar was Teatro Luna Blou grotendeels gesloten. De nieuwe eigenaren zullen ook ruimte geven aan commerciële evenementen. Het Luna Blou-pand is in goede staat, zegt Sahib. ,,De basis is heel goed. De techniek binnen gaan we moderniseren. Verder zijn er veel kleine dingen te doen, zoals het vervangen van lampen en controleren van stoelen.”
Mo Sahib en zijn Curaçaose vrouw Desiree den Dulk zijn sinds januari, na twee jaar, terug op het eiland. Niet alleen om de koop van Luna Blou rond te maken, maar ook om de renovatie van Keizershof in gang te zetten. De plannen zijn de afgelopen twee jaar verder uitgewerkt op papier, maar moeten worden aangepast nu het theater en omliggende terrein in het project is opgenomen. In Keizershof komen onder andere een boetiekhotel, restaurants en appartementen, maar ook een woning voor Mo en Desiree zelf. ,,Dat is onze droom, om hier te kunnen wonen”, zegt Sahib. ,,Op een mooie plek met voor ieder wat wils.” Want hier, op de hoek van de De Rouvilleweg en de Hoogstraat in Otrobanda, bruist het straks van de activiteiten. Hier kun je wat eten of drinken. Hier komen mensen voor een theatervoorstelling, om salsa of tango te dansen of voor een optreden van een bandje. ,,De locatie leent zich voor een brede programmering”, zegt Sahib. ,,Heel multifunctioneel.” Het project staat in de startblokken voor de renovatie. Maar wanneer het startschot wordt gegeven durft hij nog niet te zeggen. Keizershof bv werkt met lokale aannemers. ,,Als de werkzaamheden eenmaal beginnen, moet het in een jaar klaar zijn. Daar gaan we van uit.”
De twee ondernemers verdienen in Nederland hun brood met de organisatie van het Latin Village Festival. Dat kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Met de corona-overheidssteun, maar ook door creatief te zijn en af te slanken, heeft de onderneming de zware jaren van de pandemie overleefd. De festivalervaring komt goed van pas bij de plannen op Curaçao, bijvoorbeeld voor het idee om een van de gebouwen in te richten als muziekstudio. ,,We hebben veel connecties in de artiestenwereld”, zegt Sahib. ,,Artiesten zoeken elkaar op, niet om op het strand te liggen maar om samen muziek te maken in de studio. Die muzikanten logeren dan in Keizershof en dat zorgt voor een goede sfeer.”
Keizershof en Luna Blou zijn gekocht door de op Curaçao gevestigde onderneming van Den Dulk en Sahib: Keizershof bv. Daarvoor was nog wel een bezoekje nodig aan de vroegere eigenaar van het complex, Amsterdammer Tom Leeflang, die destijds dezelfde bedrijfsnaam voerde. Leeflang heeft zijn registratie bij de Kamer van Koophandel laten doorhalen, waardoor de nieuwe eigenaren het project onder Keizershof bv kunnen voeren. Bij de koop van Luna Blou is nog een derde partij, een vriend van Mo en Desiree, betrokken.

Originele artikel d.d. 2022-03-15 22:27:45

a word from our sponsors

You might also like

Happening in the coming days

september, 2023

Featuredfri22sep17:00Netto Bar Friday Happy hourspecial price on selected beers and the one and only local green rumNetto Bar17:00 DistrictOtrobanda

Featuredsat23sep17:00Happy hour Saturday @ParkAfter Work Happy hour, bites nearbyPark Otrobanda17:00 DistrictOtrobanda

Featuredsat23sep18:00Tomahawk & Lobster NightSome premium meats by the kiloBodega Siete Gotas18:00 DistrictOtrobanda

Featuredsun24sep09:00sun14:00Hofi Moringa's Farmer's and Artisans MarketMore than 60 vendors will be selling their handmade products at Hofi Moringa in Curaçao on Sunday from 9:00am to 2:00pm. Come out and show your support for these hardworking vendors!Hofi Moringa09:00 - 14:00 DistrictCaracasbaaiweg

]
Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Share:

another word from our sponsors

Read more

Updated, The latest and biggest parties and things to do for coming weeks, we just verified and updated the database. Removed the carnival events , added a bunch of new venues and parties for february and march from new venues such as Midtown, Flores, La Excusa & Domino
I was surprised to find the amount of nature hikes that happen on the island. So as of Feb 1 2023 we will endeauvour to find and curate all the hikes taking place. With special thanks for the hike organizers that we found. Petra, Melissa, Ingrid, Els, Hbike, Grupo Bina and Rockclimbing Curacao. I am […]
"The TikiBoats can seat up to 4 adults + 2 children and are powered by a 4 horsepower Yamaha outboard engine. They have a table with a cooler and can be equipped with a BBQ. Trash bins and ashtrays are provided, and food or BBQ platters can be ordered. The boats also have a swimming ladder and a Tiki palm leaf roof for shelter."
Bumper balls, also known as body zorbs or bubble soccer, are inflatable balls that people wear over their bodies like a suit.
1 / 3123

Search Events