2022-09-30

Opening La Vie en Rose in Scharloo [AD]

Opening La Vie en Rose in Scharloo [AD]
Luigi Chavarria van La Vie en Rose vierde gisteren samen met zijn partners Brandon Colina, ‘private chef’ en Raycine Godfried bekend van CuraFlame, en ongeveer honderd gasten de ‘soft opening’ van zijn nieuwe etablissement aan de Scharlooweg 96.

Willemstad – Luigi Chavarria van La Vie en Rose vierde gisteren samen met zijn partners Brandon Colina, ‘private chef’ en Raycine Godfried bekend van CuraFlame, en ongeveer honderd gasten de ‘soft opening’ van zijn nieuwe etablissement aan de Scharlooweg 96.

Binnen het concept van La Vie en Rose, waar drie expertises en de drie ondernemers samenkomen, zal er een totaalbeleving geboden worden. Bar, restaurant en uiteraard patisserie zullen onder één dak voor een samenspel zorgen waarbij gelijkgestemden elkaar complimenteren. Franse stijl, servicegericht en met ‘allure’. Chavarria: ,,Op dit moment hebben we een capaciteit van ongeveer 60 personen en faciliteren we alleen speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld Thanksgiving en Kerst en ‘private’ events. Pas als alles compleet is en de laatste aanpassingen gedaan zijn, waaronder de plaatsing van de bar-unit, zullen we ons committeren aan vaste openingsdagen en tijden voor het grotere publiek.

Verder deed Chavarria een aankondiging met betrekking tot de oprichting van zijn stichting. De stichting gaat zich bezighouden met de verbetering van de infrastructuur en stadsherstel. Het door Chavarria aangekochte historische pand in Scharloo, met een notitie op de monumentenlijst, stamt uit 1874. De voorgevel met drie deuren heeft waaierlichten en weerlijsten. Het hoofdgebouw heeft een zadeldak en een schilddak over de twee verdiepingen tellende achterkamer en aan de achterzijde is er een patio. Sinds de aankoop van het pand in 2015 heeft Luigi ongeveer 60.000 gulden gespendeerd aan architectkosten en vergunningen. Chavarria: ,,Tijdens de pandemie heeft alles natuurlijk een beetje stilgelegen. Maar inmiddels is er in de afgelopen periode ongeveer 200.000 gulden geïnvesteerd middels leningen en eigen inbreng en al het geld van de omzet wordt weer geïnvesteerd in het bedrijf en de renovatie. Met de renovatie hebben we ook geprobeerd zoveel mogelijk materiaal en onderdelen te hergebruiken. Maar in sommige gevallen hebben we er ook voor gekozen om oude elementen terug te brengen met een moderne ‘touch’. Zoals het hergebruik van antieke deuren, die in de nieuwe situatie niet meer openslaan, maar schuiven. Chavarria richtte in 2013 zijn eenmanszaak op en richtte zich in eerste instantie geheel op de patisserie en verkoop vanuit zijn atelier. ,,We hebben een trouwe klantenkring en de meest bekende taart is bij ons toch wel de ‘signature chocolate cake’, maar ook de macarons zijn vanaf dag één een belangrijk onderdeel binnen ons assortiment”, vertelt Chavarria. Dit is overigens ook de plek waar hij en een van de partners voor het eerst spraken over de mogelijkheden voor een samenwerking. ,,Ik kwam eigenlijk alleen maar een bestelling ophalen maar uiteindelijk raakten we in gesprek en kijk waar we nu zijn”, aldus Godfried. Godfried studeerde horecamanagement op Curaçao en is tevens eigenaresse van een administratiekantoor. Chavarria leerde het vak bij ‘Le Cordon Bleu’ in Parijs. Deze school, gericht op het onderwijs van de culinaire kunsten en hotelmanagement, bestaat sinds 1895. Luigi volgde hier een studie in de richting ‘culinairy arts, pastry & bakery’ en na een periode van stage is Luigi enige tijd ook werkzaam geweest bij Ladurée in Parijs. Colina studeerde overigens ‘Gastronomy and Culinary Arts’ aan dezelfde school. Ladurée is een Frans bedrijf dat sinds 1862 gebak maakt en verkoopt. Ze staan wereldwijd bekend om de gevulde macarons, waarvan het bedrijf er elke dag ongeveer 15.000 verkoopt.

Speciaal voor de gelegenheid maakte Luigi een macarontoren voor de gasten met een hoogte van één meter vijfentwintig, de hoogste op Curaçao naar eigen zeggen. Op de vraag wie zijn grootste fan is, antwoord Luigi: ,,Mijn moeder is echt mijn grootste fan, zij heeft mij het hele traject gesteund. Al vanaf jongs af aan wordt er bij alle familiefeestjes ‘gebakken’ en het gevoel dat dit geeft aan de maker maar ook aan de gast vind ik geweldig. Dit heeft aan de basis gestaan van mijn keuzes. Overigens mag ik mijn echtgenote en mijn schoonmoeder hierin natuurlijk niet vergeten. Ik ontvang enorm veel steun vanuit mijn familie en eigenlijk in de breedste zin van het woord. Mijn motto: streef altijd naar perfectie en blijf leren en jezelf ontplooien, zelfs als je geen competitie hebt.”

Read full article in Antillaans dagblad

a word from our sponsors

You might also like

Happening in the coming days

september, 2023

Featuredfri22sep17:00Netto Bar Friday Happy hourspecial price on selected beers and the one and only local green rumNetto Bar17:00 DistrictOtrobanda

Featuredsat23sep17:00Happy hour Saturday @ParkAfter Work Happy hour, bites nearbyPark Otrobanda17:00 DistrictOtrobanda

Featuredsat23sep18:00Tomahawk & Lobster NightSome premium meats by the kiloBodega Siete Gotas18:00 DistrictOtrobanda

Featuredsun24sep09:00sun14:00Hofi Moringa's Farmer's and Artisans MarketMore than 60 vendors will be selling their handmade products at Hofi Moringa in Curaçao on Sunday from 9:00am to 2:00pm. Come out and show your support for these hardworking vendors!Hofi Moringa09:00 - 14:00 DistrictCaracasbaaiweg

]
Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Share:

another word from our sponsors

Read more

Updated, The latest and biggest parties and things to do for coming weeks, we just verified and updated the database. Removed the carnival events , added a bunch of new venues and parties for february and march from new venues such as Midtown, Flores, La Excusa & Domino
I was surprised to find the amount of nature hikes that happen on the island. So as of Feb 1 2023 we will endeauvour to find and curate all the hikes taking place. With special thanks for the hike organizers that we found. Petra, Melissa, Ingrid, Els, Hbike, Grupo Bina and Rockclimbing Curacao. I am […]
"The TikiBoats can seat up to 4 adults + 2 children and are powered by a 4 horsepower Yamaha outboard engine. They have a table with a cooler and can be equipped with a BBQ. Trash bins and ashtrays are provided, and food or BBQ platters can be ordered. The boats also have a swimming ladder and a Tiki palm leaf roof for shelter."
Bumper balls, also known as body zorbs or bubble soccer, are inflatable balls that people wear over their bodies like a suit.
1 / 3123

Search Events